2014. május 20., kedd

Sajtos pogácsa és keksz

Hozzávalók:
40 dkg őrölt hámozott mandula vagy mandula liszt
20 dkg puha olvadt jászvaj
5 evőkanál kókuszliszt
só ízlés szerint – pl. 2 púpozott kávéskanállal
4 db tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál citromlé
kb. 10-20 dkg sajt – pl. Ementáli, Parmezán (kemény sajt)



Elkészítés:
A tojásokat habverővel keverd ki úgy, hogy tedd bele a tésztához szükséges összes sót, továbbá 4 evőkanál kókuszlisztet; ezzel az alappal alaposan dolgozd el a jászvajat is.
A 40 dkg őrölt hántolt mandulát ezután add a tésztához.
Viszonylag sok – 2 kávéskanál szódabikarbónát keverj az eddigiekhez, hogy minél könnyebb legyen majd a sütemény, és ne feledd a citromlevet is beletenni, mert ezt a kenyérsütésnél tapasztaltam, hogy igen jót tesz neki.
Reszelj le 20 dkg sajtot, és egyharmadát keverd bele a tésztába.
Gyúrj egy ruganyos gombócot, és 1 evőkanál kókuszliszttel hempergesd meg, hogy ne legyen ragadós.
A kapott tésztát helyezd tepsire, és vagy – akár kézzel is – egyengesd el kb. 0,5 cm vastagságúra – ebből lesznek a kekszek, vagy hagyd 1-1,5 cm vastagságúra – ebből pedig szúrj ki pogácsákat.
A reszelt sajt 2/3-ad részével szórd meg a kockák és pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton 15 perc alatt süsd készre a sós süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése